Potato Tuna Patties
This recipe has two versions: French and English
Cette recette a deux versions: Français et Anglais
English Version
Prep time
15 mins
Cook time
45 mins
Ingredients
- 10 oz (300 g) potatoes,
- 1 can (7 oz- 185g) tuna in oil, drained, flaked
- 1/2 cup corn kernels (optional)
- 2 spring onions, chopped
- Finely chopped coriander
- lemon zest from 1 lemon
- 1/2 cup breadcrumbs/ cornflakes crumbs (crushed in
grinder), for coating
- Salt and freshly ground black pepper
- 2 tbsp olive oil
- Heat oven 240 degrees
Directions
- Boil potatoes without their skin and chilled, add
little salt to the water.
- Mash the potatoes using a potato masher.
- Add the tuna flakes and mix with a fork.
- Add chopped spring onions, coriander, lemon zest, and the crumbs.
- Add lemon zest grated and season with salt and pepper, olive oil.
- Stir well to combine.
- Divide mixture into small portions. Shape them into
patties.
- Place breadcrumbs on a plate and add the patties to
coat.
- Heat oven 240 degrees, glaze oven tray, cook for 30
mins.
Serve with your favorite
salad, and sauce.
Looks Yummy.
Have a good meal.
Exclusively by Mauritian Foodies.
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Version Française:
Galettes de pommes de terre au thon
Temps de préparation
15 minutes
Temps de cuisson
45 minutes
Ingrédients
- 10 oz (300 g) de pommes de terre,
- 1 boîte (7 OZ- 185g) thon à l'huile, égouttées, en flocons
- 1/2 tasse de grains de maïs (facultatif)
- 2 oignons, hachés
- le zeste de citron de 1 citron
- 1/2 tasse de chapelure / miettes de cornflakes (écrasées dans grinder), pour le revêtement
- Sel et poivre noir fraîchement moulu
- Coriandre haché finement
- 2 cuillères à soupe d'huile d'olive
- Préchauffer le four à 240 degrés
Instructions
- Faire bouillir les pommes de terre sans leur peau et réserver, ajouter peu de sel à l'eau.
- Ecrasez les pommes de terre.
- Et ajouter les flocons de thon et mélanger avec une fourchette.
- Ajouter les oignons émincés, coriandre et les miettes.
- Ajouter le zeste de citron râpé et assaisonner avec le sel et le poivre, l'huile d'olive.
- Bien mélanger.
- Diviser le mélange en petites portions. Façonner en galettes.
- Placer la chapelure dans une assiette et ajouter les galettes pour enrober.
- Chauffer le four à 240 degrés, glacez la plaque du four, faire cuire pendant 30 minutes.
- Servir avec votre salade préférée, et la sauce.
Miam Miam. Bonne Appétit.
Exclusivement par Mauritian Foodies.
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